2016. március 2., szerda

Angol nyelvű múzeumpedagógiai foglalkozások

Az ANK 1. Számú Általános Iskolával kötött együttműködési szerződés keretében angol nyelvű tárlatvezetést tartottunk a kéttannyelvű tagozat 3-4 évfolyamos osztályai számára, majd a tárlatvezetéshez kapcsolódóan a diákokkal az angol nyelven tanult természetismeret tananyaghoz illeszkedő játékos feladatokat oldottunk meg.



Élmény volt, a múzeumpedagógus számára is:)
Programkiírás: 
Let’s go to the forest!  /
 Spring birding
angol nyelvű természetismeret
Az ANK 1. Számú Általános Iskola kéttannyelvű tagozata által tesztelt angol nyelvű múzeumpedagógiai foglalkozást hirdetünk két témakörben - erdei állatvilág, illetve tavaszi madarászkodás (utóbbi csak április 10-éig, Madarak földön, égen kiállításunk végéig lehetséges, az erdei foglalkozásra bármikor  lehet jelentkezni)  



A foglalkozások célja a tanmenethez illeszkedő természetismereti tudnivalók gyarapítása játékos formában, közben a használat-orientált nyelvismeret fejlesztése, a tantárgyköziség előnyeit is kihasználva. 
Célzott korosztály: 4-6. évfolyamos, angolt lehetőség szerint emelt óraszámban tanuló diákok
 A foglalkozás angol nyelvű, interaktív tárlatvezetéssel kezdődik, majd a kiállításhoz és a természetismeret tananyaghoz illeszkedő játékos feladatokat oldunk meg csoportmunkában.  A program igény szerint, a tematikának megfelelően angol nyelvű prezentációval is kiegészül.

A program végén madaras terményképet vagy térbeli erdőt készítünk a csoporttal.


Várjuk a további, 3-6. évfolyamos, angolul tanuló csoportok jelentkezését!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése