2013. február 26., kedd

Megérkeztek! Készül a sivatag! (Pécs, 2013)

Készül a kis sivatagi kiállításunk. Alábbi állatok biztosan lesznek, de hogy mi még az maradjon meglepetés.


Hogy mi várható? Talán lesz egy kis homok a Szaharából. De még izgalmasabb, hogy karakál (Mi is ez? Nézzetek utána!), és még csíkos hiéna, petymeg, bülbül madár, ugróegér, skorpiók, rovarpókok. És kis Atlasz-hegység is havasi csókával, havasi varjúval és persze sok egyéb is, talán még oroszlán is. 

marokkói szöcske

Kisbenedek Tibor zoológus kollégánk Marokkóban rovarászott. Az élményeket, a fotókat és egyéb érdekességeket kutató társaival, Wágner László és Ábrahám Leventével együtt e kiállítás keretében is megosztja a látogatókkal.
A kiállítás a Janus Pannonius Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum és a Rippl Rónai Múzeum gyűjteményéből valamint Kisbenedek Tibor, Wágner László és Ábrahám Levente fotóiból válogat.
A növényeket pedig a Pécsi Tudományegyetem Botanikuskertje kölcsönzi.
  
Köszönet a Magyar Természettudományi Múzeumnak és Rippl Rónai Múzeum Természettudományi Osztályának több állatpreparátum kölcsönzéséért. Az állatok hamarosan megérkeznek, reméljük mind ideér. 
Nyitás még Húsvét előtt. A nyusziszünet alatt már várjuk a gyerekeket Pécsett a Természettudományi Múzeumban. (Szabadság u. 2,  a Zsolnay szobornál)!   





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése