2015. február 12., csütörtök

Magvető vetélkedősorozat a fenntartható mezőgazdaságért általános iskolásoknak (JPM Természettudományi Múzeum Pécs, 2015)

Vetélkedőnk fő célja a mezőgazdasággal kapcsolatos foglalkozások megismertetése, azok vonzóvá tétele. A gazdálkodó életmód megbecsülésének fontosságát a hagyományos és korszerű, fenntartható mezőgazdaság alapjainak megismertetése révén szeretnénk tudatosítani a jelentkezőkben, ismeretterjesztő és gyakorlatias feladatsorokkal, programokkal.
Résztvevők: 3 fős csapatok az általános iskola 4-6. évfolyamából, Pécs, Pécs környéke és a Szentlőrinci Kistérség iskoláiból. A vetélkedőn külön győztest hirdetünk pécsi és vidéki kategóriában!
A játék menete: levelezőfordulók, terepi kirándulások és döntő forduló, a következő lapon részletezve. A levelezőfordulókat követően minden csapatnak lesz lehetősége ellátogatni a bicsérdi gazdaságba, és részt venni a Néprajzi Múzeum foglalkozásán. A döntőbe jutott csapatok számára az utazást biztosítjuk a vidéki helyszínekre, és ingyenes részvétel számukra a múzeumi foglalkozáson.


Levelezőfordulók megjelenése: itt
Díjazás: a legügyesebb 3 csapat valamint a pécsi/vidéki 1. helyezett és felkészítő tanáraik jutalma egy 3 napos ÖKO-TÁBOR Bicsérden. Egyéb nyeremények: növények iskolai zöld-sarok létrehozására, könyv- és tárgyjutalmak, múzeumi belépők időszakos tárlatokra.

Jelentkezni lehet: FEBRUÁR 18-ÁIG, a jelentkezési lap elküldésével a termtudmuzeumpecs@gmail.com e-mail címre, valamint a nevezési díj befizetésével. Nevezési díj: 1000 Ft/ csapat. Az összeg a nevezési határidőig átutalható a 11731001-15330262-10070004 bankszámlaszámra (megjegyzés rovatba: „Magvető” és a csapatnév írandó), vagy személyesen befizethető a JPM Természettudományi Múzeumban (Pécs, Szabadság út 2.)
Letölthető kiírás, nevezési lap, plakát:  itt (a lap alján)
Játéksorozatunknak különleges aktualitását ad a Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztály 2015. tavaszán nyíló Búza - kenyér - élet c. kiállítása
Szakmai partnerek előzetes személyes egyeztetés alapján:
Bicsérdi Aranymező Zrt., Szentlőrinci Újhelyi Imre Szakképző Iskola (módszertan)
Hamvaskert őstermelői gazdaság, Orfűi Malommúzeum, Malom-kertészet


Bejegyezte: Varga Ágnes, Dénes Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése