2015. március 13., péntek

MesÉLŐvilág - Pál Rita grafikus kiállítása 2015. március 19-től május 10-ig. Pécs, Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya - A megnyitón Császár Levente: A bölcs remete című tanmese-kötetét is bemutatjuk

Gyönyörűség, gyermeki báj és kitűnő művészi látásmód egyaránt jellemzi Pál Rita illusztrátor munkáit, akinek MesÉLŐvilág címmel nyílik kiállítása 2015. március 19-én 16 órakor a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályán.  


MEGHÍVÓ kiállításmegnyitóra
Szeretettel meghívjuk Önt
Pál Rita grafikus 

MesÉLŐvilág című, természeti témájú illusztrációs kiállításának megnyitójára.

A vendégeket köszönti:

Walterné Müller Judit, igazgató

A megnyitó keretében bemutatjuk

Császár Levente 

A bölcs remete című tanmese-kötetét.
A szerzővel és az illusztrátorral 

Nádor Rudolfné Erzsébet 

nyugdíjas tanár, volt hosszúhetényi polgármester beszélget.
Helyszín: JPM Természettudományi Osztály, 

Pécs, Szabadság út 2.

Időpont: március 19. csütörtök, 16.00

Pál Rita 1984-től a pécsi Pannónia Filmstúdióban kezdett dolgozni, kezdetben fázisrajzolóként, majd animátorként. A későbbiekben filmforgatókönyveket rajzolt, s jelenetelőkészítő munkákat végzett. Öt alkalommal vett részt csoportos kiállításon, s két egyéni tárlata nyílt (2010, 2012). Számos kötethez készített már illusztrációkat, saját könyve – Az összeragadt fazekak története címmel – még kiadásra vár. A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályán 7–14 évesek számára két hónapja vezet rajzműhelyt, amely a növény és állatábrázolás különböző technikákkal való megismertetését tűzte ki célul.

A március 19-én megnyíló kiállításban az alkotó körülbelül 40-50 rajzát csodálhatjuk meg az elmúlt tíz év terméséből. A művész az alkotásokat Császár Levente három művéhez (A bölcs remete; Aprónépek országa; Az erdő íze) készült illusztrációi közül válogatta ki. Emellett a tárlaton szerepel néhány növényábrázolás is.

A kiállítás megnyitója március 19-én 16 órakor lesz a JPM Természettudományi Múzeumában (Pécs, Szabadság u. 2.). Az eseményen bemutatják Császár Levente A bölcs remete című kötetét. A szerzővel és Pál Rita illusztrátorral Nádor Rudolfné Erzsébet nyugdíjas tanár, volt hosszúhetényi polgármester beszélget.

A tárlat 2015. május 10-éig tekinthető meg keddtől szombatig 10-16 óra között, a belépőjegyek ára felnőtteknek 500, a kedvezményekre jogosultaknak 250 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése