2018. július 14., szombat

Legyen az Év Fája a Havi-hegy legöregebb mandulafája - Összegyűjtöttük a legszebb hangulatfotókat a fáról virágzásban, hóviharban és hajnali ködben


A havi-hegyi templom bejárata előtt álló csavarodott törzsű, 135 év körüli, öreg fát a Janus Pannoniusról elnevezett pécsi Múzeum Természettudományi Osztályának Jurassic családi túraklubja fogadta örökbe, és a pécsiek nevében szeretné az Év Fájává avatni, ezért nevezte be az Év Fája vetélkedőbe. Most a hazai első helyért van versenyben, ha első lesz -- miért ne lenne, hisz sokkal több mint egy egyszerű mandulafa -- az Európai Év Fája versenybe jutva más országok győztes fáival versenghet.  

A fáról többet megtudni és természetesen szavazni rá, támogatni 

itt 

lehet.
FONTOS: A szavazás október 8-ig tart, és az utolsó napokban nem fogjuk látni a szavazás aktuális állását, ezért kérünk minden támogatót és partnert, hogy különösen a szavazás utolsó napjaiban támogassa a mandulafát. Egyszer lehet egy e-mail címről szavazni, aki már szavazott, az segíthet eljuttatni a hírt azokhoz, akik még nem szavaztak. Reméljük sikeres lesz a pécsi mandulafa Magyarországon és aztán az európai versenyen is! 
Fontos még, hogy aki szavazott a mandulafára, az ne szavazzon másik fára is, mert az a fa kapja a szavazatot, amelyikre utolsóként szavaztunk. 


Korábban itt írtunk még erről a közösségi vetélkedőről. Reméljük sok pécsi és más kedvelő is szavaz erre a különleges fára!


Fotó: Svastits Krisztián
Sok pécsi fotóművész azonnal a fa és az ügy mellé állt, az ő fotóikból válogattunk.
  
Fotó: Máté Zsolt
Fotó: Mánfai György
Fotó: Sasvári János
Fotó: Svastits Krisztián
Fotó: Keresztes József
Kalmár Lajos fotója

Kiss Csaba fotója

Svastits Krisztián fotója

3 megjegyzés: