2016. január 11., hétfő

Visszatekintés a 2015. év sikeres programjaira III. Rendhagyó tárlatvezetések a Megmozdult szótár irodalmi kiállításban

 Márton-nap előestéjén (2015.11.10.)  Weöres és Pécs  címmel szerveztünk rendhagyó tárlatvezetést a Petőfi Irodalmi Múzeum Megmozdult szótár című vendégkiállításában.  Felkérésünkre a Jelenkor főszerkesztője, Ágoston Zoltán, és Bertók László költő mesélt anekdotákat a költő pécsi kalandjairól. 





Az anekdoták között a Pécsi Művészeti Gimnázium drámatagozatosai pécsi verseket szavaltak, illetve megzenésített verseket adtak elő hangszeres kísérettel, majd az est zárásaként minden vendég koccinthatott egyetemünk saját, „Márton-napi” vörös borával. 



A programnak nagy sikere volt, kb. 35 felnőtt, és 20 diák látogatónk volt – nem túl nagy kiállítótermünkben ennyi szék el sem férne, így a fiatalok szőnyegen kuporogva figyelték az eseményeket.

Ez alkalmat megelőzően, október hónapban még két időpontban tartottunk rendhagyó tárlatvezetést, mely alkalmakkor a Művészeti Gimnázium drámatagozatosai tanáruk, Bagossy László moderálásával kifejezetten diákcsoportok számára adtak elő műsort, Weöres pécsi éveihez kapcsolódó tematikában.

bejegyezte: Varga Ágnes 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése