2014. május 19., hétfő

Herman Ottó Nap (2014) a pécsi Természettudományi Múzeumban

Tisztelgés Herman Ottó emléke előtt


2014. Május 10-én Herman Ottó, a madarász és természetvédő munkássága előtt tisztelegve alkotónapot rendeztek a Szent Mór Iskolaközpont gimnazistáinak aktív részvételével a JPM Természettudományi Osztályán.

A rendezvény keretében a részvevők Herman Ottó életművéhez kapcsolódó memóriavetélkedőn adhattak számot tudásukról, mindenki elkészíthette saját alkotását természeti formákból, talált tárgyak művészi újrahasznosításával. Szabadtéri kiállítás is nyílt a diákok festményeiből, kisplasztikáiból.

A nap zárásaként egy performance bemutatásával hívták fel a diákok a figyelmet a veszélyeztetett, kihalófélben lévő állatfajok védelmére. Egy kb. 2x3 méteres, a diákok által előre megfestett, kihalt állatokat ábrázoló festményről slaggal, vízsugárral, ecettel tüntették el a szép alkotásokat, s végül csak egy szürke, koszos farostlemez maradt.

A Janus Pannonius Múzeum és a Szent Mór Iskolaközpont közös projektjének része volt a Kisbenedek Tibor (JPM) által moderált kerekasztal beszélgetés, amelynek során környezetvédelmi témákról beszélgettek a gimnazistákkal május 14-én.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése