2016. október 27., csütörtök

Mit mesél a Föld mélye - foglalkozás kőzetek - ásványok témakörben


Foglalkozás 2-4. évfolyamosoknak

Foglalkozás nagycsoportos óvodások és 1. osztályosok számára

Ásványokat, kőzeteket és ősmaradványokat bemutató foglalkozás, sztereomikroszkópos bemutatóval, a múzeum gyűjteményéből kiválogatott anyag alapján. 





A csoportos foglalkozás keretében a Mecsek ősmaradványait próbáljuk meg "azonosítani" a gyerekekkel.

A  foglalkozás része annak bemutatása, hogy a hétköznapi életben - naponta használt tárgyaink között és az élővilág alkotórészeiként is - ásványok sokasága vesz körül bennünket.




A foglalkozás része a "vulkán-kitörés" kísérlet.




A foglalkozás során egy kicsik és nagyobbak számára átélhető játék segítségével megismerjük Földünk kőzeteinek kialakulási módozatait.






A kőzetek interaktív, kézzel fogható bemutatása mellett a helyi, kövekkel kapcsolatos mondákat ismerünk meg, és a Babás-szerkövek mondájának néhány részletét szituációs játék keretében is eljátsszuk.





Múzeumi keretek között a foglalkozás másfél órás, és kézművességgel zárul: sólisztgyurmából, hurkapálcával elkészítjük néhány kristályszerkezet modelljét, melyet hazavihetnek magukkal a gyerekek. 

A foglalkozást ISKOLAI ÉS ÓVODAI helyszínen is megtartjuk, 45 percben, a fenti játékokból válogatva az adott időkeretre. Mikroszkóppal, kőzetekkel és kövületekkel szállunk ki a helyszínre:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése