2014. december 18., csütörtök

2014 a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Múzeumában - év végi visszatekintés tartalmas, mozgalmas, kiállításokban, gyerek-, családi- és felnőttprogramokban, táborokban gazdag évünkre

 2014 tartalmas év volt a Természettudományi Múzeumban, kis visszatekintés képekben. 

Még 2013 év végén friss festést kapott a kiállítás és friss, de művészi festést kapott a Tücsökterem is a Szent Mór Iskolaközpont kis művészei által, így 2014-et megújulva köszöntöttük:


Első 2014 -es kiállítás még 2013-ban megnyitva, a birdphotography.hu  
szokásos évi madárfotó kiállítása:


Hozzá "Jómadarak" program és sok más foglalkozás várta a gyerekeket:


Hétvégi családi programokkal az Ecc pecc lányok kezdtek havonta egy szombaton a legkisebbeknek:
   


2014-ben első időszaki kiállítás saját kiállításunk volt a "Természet ízei" -ből, az ehető vadnövényekből és gombákból. A kiállításhoz több hétvégi növény- és gombaismereti túra és vadnövényes kóstolás is kapcsolódott:


  
2014 Múzeumok Éjszakája idén is nagy népszerűségnek örvendett
Az ANK Baranyai Madárpóktartók és Baranyai Hüllőtartók Klubja, Mecsek ÖkocsaliPécsi Origami KörGyenizse Péter csillagász és az Ecc pecc lányok közreműködésért külön köszönetünk!


A Herman Ottó Emlékév alkalmából Herman Ottó nap a Szent Mór Iskolaközpont diákjaival és alkotásaikkal:
Ötvös Ida néni természetbúvár és Sár József rovarász szakkörein havonta egyszer, hétvégeken kalandozhattak a kisdiákok a múzeumban:Nyári tábor a Pécsi Kulturális Központ-tal közösen, élménydús programsorral:Csipiszke túrák ovisoknak a Pécsi Kulturális Központ-tal közösen, közösen:


Nyár végén érkezett a Természetábrázolás Herman Ottótól a digitális képalkotásig vándorkiállítás:

     .....és ősszel megékezett a Herman Ottó tudományából összeállított játékos, igen népszerű tanösvény is:
  Ősszel nyitottuk Ötvös Károly "Apróságok" c. fotókiállítását:Őszi szüneti napközis tábor, Állatok világnapja, adventi program, Madárkarácsony és birdphotography.hu  szokásos évi madárfotó kiállítása:zárta az évet, Köszönet a Magyar Madártani Egyesület Baranya Megyei Csoportja- nak a nyári és őszi madaras programokon való részvételért!
  


  

Az egész éves alapfokú gombatanfolyam immár második éve, a múzeum szervezésében, Orbán Imre gombaszakellenőr vezetésével, sok előadással, sok-sok terepgyakorlattal igen jól sikerült. Az idei esős év kedvezett a gombák megjelenésének, így a tanulók szerencsésen, sok gombafajt megismerhettek:   


   
Bejegyezte: Dénes Andrea
Fotók: Füzi István, Dénes Andrea, Ötvös Károly, Ecc-Pecc zenekar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése