2015. május 27., szerda

"Páratlan élvezet járni a Mecseket" vándorkiállítás és gyerekfoglalkozások a Természettudományi Múzeumban (2015, Pécs)

Újra látható - május 26-ától augusztus 20-áig - a JPM Várostörténeti Múzeum és a Mecsek Egyesület által összeállított, "Páratlan élvezet járni a Mecseket" című interaktív kiállítás!

A játékokban, feladatokban bővelkedő tárlat a Mecsek természeti értékeivel, valamint dióhéjban a helyi turistamozgalmak történetével ismerteti meg a látogatókat.


Várjuk az érdeklődőket a Szabadság utca 2-ben! E kiállításblokk mellett továbbra is láthatók az állatokban gazdag állandó kiállításrészek. 

Bővebben a kiállításról:

http://www.pecs-mecsek.hu/paratlan-elvezet-jarni-mecseket

Foglalkozásaink e témakörhöz:

1. Kincskeresés a Zengőn, lakodalom a Babás-szerköveknél 
A Mecsek természeti képének és élővilágának bemutatása, helyi népmondák felhasználásával
A foglalkozás keretében ismerkedünk a Kelet- és Nyugat-Mecsek legnevezetesebb hegyeivel – a Zengővel és a Jakab-heggyel - , valamint a Mecsek jellegzetes kőzeteivel és védett fajaival.
A bemutatott jellegzetességek mellett a természeti jelenségek megfigyelésén alapuló, helyi népmondákat is megismerjük. A foglalkozás második felének célja a mondák megelevenítése, oly módon, hogy a játék résztvevői a foglalkozáson szerezett természettudományos ismereteket is mozgósítani tudják.( Korosztály: 4-5-6. évfolyam)

2. Térképpel a Mecsekben, térképpel a városban - Játékos térkép-ismereti foglalkozás
Hogyan tájékozódunk a várostérképen, és a turistatérképen? Hogyan készítsünk térképet? Hogyan használjuk a tájolót? Kik azok a tájfutók és milyen térképeket használnak?
Ismerkedünk a térképjelekkel, az égtájakkal, miközben a Mecsek-kiállítás néhány témakörét is feldolgozzuk. A program a múzeum kertjében térképes kincskereséssel végződik. (2-4. évfolyamosoknak ajánljuk.)

Foglalkozásokra bejelentkezés: termtud@jpm.hu vagy 72-213419

Bejegyezte: Dénes Andrea, Varga Ágnes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése