2013. augusztus 26., hétfő

Végtelen sokszínűség - A rovarok birodalma - Kiállítás, Pécs 2013.


Végtelen sokszínűség kiállítás - Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztály

Megnyitó: 2013. augusztus 30.-án 14 óra a Természettudományi Osztály kiállítása, Pécs, Szabadság u. 2.

A kiállítás a Föld leggazdagabb és legváltozatosabb élőlénycsoportját a rovarvilágot mutatja be, a Magyar Természettudományi Múzeum legnagyobb gyűjteményéből válogatott, látványos rovaranyaggal, színes, interaktív, játékos tálalásban. A Föld kb. 1millió rovarfaja között sokféle "bogaras", érdekes, látványosan színes, apró vagy óriás, világító vagy éppen, rejtőzködő, szóval igen sokféle rovar él. Életmódjuk változatos, párválasztásuk sokszor igen trükkös, és ki hitte volna, hogy olykor még tévedhetnek is. Vannak kártevők, vannak ragadozók, vannak, akik sokat szívnak, vagy bocsánat inkább szívogatnak. De, hogy még fél méteres ájtatos manót is lehet látni....?! Hogy igaz-e? Kiderül a kiállításon, melyhez gyerekcsoportok külön foglalkozást is kérhetnek a múzeum elérhetőségein előzetesen egyeztetve.

Új hétvégi gyermekprogramunk:

A múzeumban szeptembertől új, rendszeres, hétvégi program is várja a természet ezernyi érdekessége iránt érdeklődő gyerekeket:
Kalandozás Ida nénivel a Természettudományi Múzeumban - szakkör kisiskolásoknak és nagyobbaknak (1- 8. osztályosig) is minden hónap első szombatján, 10 órakor. Részvételi díj 500 Ft /fő.

Az első alkalom: szeptember 7. szombat 10 óra
Téma: Bepillantás a kulisszák mögé, a múzeum gyűjteményeibe. Hogy is kerülnek oda és hogyan tárolják a sokféle természetből származó növényt, gombát, csigát, kagylót és a más preparátumot - Kapcsolódó kiállítás: Végtelen sokszínűség. Információ jelentkezés: a múzeum elérhetőségein

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése