2012. november 8., csütörtök

Gyerekfoglalkozások a Természettudományi Múzeumban

Egész évben választható foglalkozások



*1. Baranyai tájakon* (óvodásoknak, kisiskolásoknak)
E foglalkozáson hazánk vadon élő állataival ismerkedhetünk. Kiderül mi a különbség az őz és a szarvas között, hol él a fekete gólya, miről kapta nevét a tövisszúró gébics. Kézbe vehető a sün, a fakopáncs, erdei ízeltlábúak, s még a mikroszkópba is bepillanthatunk.
A foglalkozást mozgásos játékok, találós kérdések, rajzos feladatok színesítik.
Időtartam kb. 45 perc

*2. Tengerek ékszerei*- a korallzátonyok élővilága (általános iskolásoknak)
A játékos foglalkozáson megismerkedhetünk a meleg tengerek ékszer szépségű puhatestűivel, kézbe vehető a tengeri sün, korallok, kagylók, csigák.
Megtudhatjuk, hogy vadászik a vérmes kúpcsiga,, virág-e a tengeri rózsa, s hogyan alakítják ki a korallpolipok a világ leghatalmasabb lakótelepeit.
A gyerekek kagylókból, csigákból készíthetnek gipszöntvényt, melyet haza is vihetnek.
Időtartam gipszöntéssel együtt kb. 60 perc

*3. Hogy kerülnek az erdei állatok, növények, gombák a kiállításba* - betekintés a kulisszák mögé, állatok és növények preparálása, nézelődés a gyűjteményekben.
(felsősöknek, középiskolásoknak)

A foglalkozás bemutatja az állatok, növények gyűjtésének módszereit, szabályait, a madarak, emlősök, hüllők és ízeltlábúak preparálásának fortélyait. Mi is a preparálás célja? Mi célt szolgálnak a gyűjtemények? A foglalkozás során lehetőség nyílik ízeltlábúak preparálására is.
Időtartam:kb.45 perc

*4. A hatlábúak titkai*
(kisiskolásoknak, óvodásoknak)

melyen a rovarvilág érdekességeivel ismerkedhetnek az érdeklődők. A programot Török Ildikó múzeumpedagógus vezeti.
Választható programrészek: *1. Játékos ismerkedés a rovarokkal*. Kipróbáljuk, mire való a szarvasbogár csáprágója, hogyan "hegedül" a szöcske és eljátsszuk, hogyan és miért táncolnak a méhek, és vajon le tudjuk-e győzni a poloskát. (35-45 perc)
vagy: *2. A kiállítás megtekintése után kézműves foglalkozás keretében pillangókat készítünk drótból, színes papírból, gyöngyből.* (35-45 perc)


Előzetes, csoportos bejelentkezéssel.
Belépő: 350 Ft./fő, kísérő pedagógusoknak ingyenes

A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges:
Tel:72/213-419
torok.ildiko@jpm.hu

Várjuk Önöket szeretettel!

Időszakos program:

Madárkarácsony a Természettudományi Múzeumban (Pécs, Szabadság u. 2)

November 20 és december 15 között (kedd, szerda és csütörtöki napokon előzetes bejelentkezéssel). Kisiskolás és óvodás csoportokat várunk fogalkozásunkra, ahol a Magyarországon áttelelő madarakkal ismerkedünk és ajándékot is készítünk nekik Mikulásra Karácsonyra. Az ajándék egyszerű madáretető  vagy madárkalács, amit minden gyermek haza is vihet. A fogalkozás díja anyagköltséggel együtt: 450 Ft / fő
Bejelentkezés a 06-72-213419 -es telefonon, vagy a termtud@jpm.hu címen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése